Nicaragua

Nicaragua

maandag 22 augustus 2016

Reisbestemming

Reisbrochure HOBO
In de brochure van HOBO, wordt er een programma voorgesteld voor een 16-daagse rondrit door Nicaragua en Panama in november 2016 . Deze twee bestemmingen trokken onze aandacht. Het is een regio met een woelig verleden maar met een prachtige natuur, een rijke cultuur en een lange geschiedenis. Op 22 augustus 2016 geïnformeerd bij HOBO of deze reis gegarandeerd is en of we nog kunnen meereizen. Door de organisatie kon men ons meedelen dat deze reis wel degelijk doorgaat. Omdat het kort voor de vertrekdatum is, dan wel de bestelling geplaatst.

Reisroute
Nicaragua, land van meren en vulkanen.
Midden de jaren 70  werd er in Nicaragua een bittere burgeroorlog uitgevochten. Het waren de Sandinisten die er de macht grepen. De VS waren bang dat de communisten de macht zouden grijpen en het communisme in Amerika zich zou verspreiden. Sedert de revolutie is Nicaragua een democratisch land geworden. Getuige de toeristische sector die nu probleemloos reizen aanbiedt.
Ook enkele vooral op sensatie beluste TV programma's, geven een totaal vertekend beeld van deze regio. Hoog tijd om dit land te leren ontdekken.
Nicaragua.
Panama en het kanaal dat we wereld veranderde.
Panama is gekend voor zijn kanaal. Recent is het land in het nieuws gekomen voor de Panama Papers. Gaat het om belastingfraude of belastingontwijking? Maar het land heeft veel meer te bieden: een schitterende natuur, tropische wouden, culturele schatten, een rijk historisch verleden en vooral het kanaal tussen de Caraïbische Zee en de Grote oceaan. Reden genoeg om het land te ontdekken.
Panama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten