Nicaragua

Nicaragua

dinsdag 22 november 2016

Dag 15 & 16: Panama --> Brussel.

Panama - Newark - Amsterdam - Brussel 
Niets kan blijven duren. Zoals aan alles, komt ook een einde aan de rondreis doorheen Nicaragua en Panama. We hebben in 7 hotels gelogeerd en vijf vluchten op ons actief. Om terug tot thuis te geraken, nog 2 vluchten, en 2 busreizen.
Verloop van onze thuisreis:
  • Vertrek Panama City Hotel Tryp                         06.00 - 06:30
  • Vlucht: Panama City -> Newark                         10:00 - 14:50
  • Vlucht: Newark      -> Amsterdam                     18:10 - 07:10 (+ 6 uur tijdverschil) Volgende dag.
  • Autobus Amsterdam --> Antwerpen/Berchem.  08:20 - 10:30
  • Taxi - Berchem Antwerpen.  --> Home              10:30 - 10:45
Transfer hotel naar Panama Airport.
Om 06.00 uur is de afspraak om vanuit het hotel te vertrekken naar de vlieghaven van Panama City. Het is een goede 24 km en ook 25 minuten vanuit het hotel tot de vlieghaven. Het is tijd om te vertrekken, de regen valt overvloedig uit de lucht op deze voormiddag.
Route Panama Centrum -> Airport
Panama - Newark
Onze vlucht gaat de lucht in om 10:00 uur, om 4 uur en 50 minuten later te landen in Newark. Het is een B737-800/900 van United Airways, zetelverdeling 3 - 3. Newark ligt in de staat New Jersey. Het instappen was gebeurt om 09 uur, maar door een klein technisch onderhoud, zijn we een half uur later vertrokken. Om 10 uur i.p.v. 09:30 uur. United blinkt niet uit met hun service. Zeer royaal: 2 kleine speculaasjes gekregen als ontbijt. Lekker om 6 uurtjes te overbruggen. Gelukkig waren het er van Belgische kwaliteit, nl. Lotus. En ook water naar believen.

Newark Airport: Kafka ten top!
"Americans first." Het is een kreet die luid klinkt en met Donald T. nog erger zal worden. In Newark is er geen transfer in de luchthaven mogelijk! We moeten eerst in de VS binnen gaan. Dat is een helse job. Al de residents van de VS kunnen de controle vlot doorlopen. Ongeveer 200 niet VS residents hebben één balie ter beschikking. Dit om 200 personen binnen te laten. Elke passagier moet een foto laten nemen, vingerafdrukken van beide handen, van de duimen, en enkele stempels. Een procedure die 5 minuten per persoon in beslag neemt; na 1 uur waren er ongeveer een 20 personen geregistreerd. Toen alle VS burgers binnen waren mochten wij aan de beurt! Vervolgens de bagage ophalen en iets verder terug op een andere band zetten. Dan nog extra security. om terug buiten de VS te emigreren. Kafka ten top!

Newark - Amsterdam
Een vol vliegtuig om vanuit de VS naar Europa te vliegen. Het is een vlucht van 7 uur in een Boeing B757-200 voor een afstand van 5.900 km. Het is in feite een overbrugging van meer dan 13 uur. Ook wegens het tijdsverschil van 6 uur tussen de VS en Europa. Zetelverdeling: 3 - 3. Nog eventjes afwachten in Amsterdam of de bagage er bij was. We hadden die het laatste gezien in Panama. En tot onze grote vreugde, ze kwamen vlot op de band. Het vertrek om 18.10 uur en aankomst in Amsterdam om 07:10 uur de volgende dag.

Amsterdam - Berchem/Antwerpen - thuis.
De autobuschauffeur bracht ons van Amsterdam tot in Berchem/Antwerpen. Verder per taxi naar huis.
Amsterdam - Berchem - Schoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten