Nicaragua

Nicaragua

woensdag 16 november 2016

Dag 10: Managua - Hoofdstad van Nicaragua.

Leon --> Managua.
De rondreis door Nicaragua gaat vandaag verder van Leon naar de hoofdstad Managua. Het is tevens de grootste stad van het land. We krijgen vandaag een uurtje extra slaap, het vertrek is om 09.00 uur voorzien.
Hotel Il Convento te Leon, de binnentuin.

In de binnentuin van het hotel Il Convento in Leon.
Managua, hoofdstad van Nicaragua.
De geschiedenis van Managua gaat terug tot de koloniale tijd. Oorspronkelijk een Indiaanse nederzetting. Nicaragua werd onafhankelijk in 1821. Managua werd gesticht in 1862 en in 1885 werd Managua de officiële hoofdstad van Nicaragua. Hierdoor werd de rivaliteit tussen Granada en Leon beslecht in het voordeel van Managua. De natuur heeft de stad niet gespaard. Ze werd vaak getroffen door aardbevingen en werd telkens weer heropgebouwd. Op 31 maart 1931 en op 23 december 1972 werd de stad nog getroffen door een zware aardbeving. Deze laatste kostte aan 30.000 mensen het leven. Daardoor heeft het een heel ander karakter en uitstraling dan de meeste grote steden in Centraal-Amerika. Er is ook geen centraal plein en de stad lijkt opgedeeld in verschillende wijken.

Programma te Managua.
De kathedraal werd zwaar beschadigd, en tot op vandaag werd ze nog niet gerestaureerd en is nog in de staat zoals bij de aardbeving.
Kathedraal uit de periode van 1972 nog in dezelfde staat als na de aardbeving.
La casa de los pueblos.
In goed vloms: het volkshuis. Daar werd Rudy De L van de vakbond op zijn studiereis ontvangen een jaar geleden. Recht tegenover bevindt zich het parlement.
Het Volkshuis, la casa de los pueblos.
Ruben Dario
Deze is alomtegenwoordig in Nicaragua. Alhoewel overleden in 1916 is het nu een nationaal symbool van en voor het volk.
Ter ere van Ruben Dario.
Malecon
Langs het meer van Managua is er een mooie wandelpromenade aangelegd met bijzonder weinig mensen die er op vertoeven. De Malecon, zoals er in Centraal en Zuid-Amerika er meerdere aangelegd werden.
Constructie ter aandenken aan iets dat ik vergeten ben. Zal het later wel terugvinden.

Op de Malecon aan het meer van Managua.
Monument van Simon Bolivar.
Aan de Malecon is er een standbeeld opgericht ter ere van Simon Bolivar, de vrijheidsstrijder uit Venezuela. Hij krijgt een mooie centrale plaats  ter zijner ere.
Simon Bolivar.
Plaza de la Fe.
Hier heeft paus Johannes Paulus II eens een mis opgedragen en werd er een obelisk neergezet.

De bomen van het leven.
Deze rare constructies merkt men al bij het naderen vanuit het vliegtuig. Bij avond zijn deze fel verlicht en zeer prominent te zien. Het zijn grote metalen constructies, die bomen voorstellen. Ze zijn in heel Managua te zien en kosten een fortuin. Het is een frivooltje van de first lady van Managua, Rosario Marillo. Zij heeft een rare kronkel en hiermede geeft ze daar uiting aan.
Bomen van het leven volgens Rosario Marillo.

HOBO groepje bij de Bomen van het leven te Managua.
De bunker.
Tot voor de zware aardbeving in 1972 stond het presidentieel paleis hoog boven de stad met een geweldig uitzicht over Managua. Strategisch ideaal om de stad te kunnen controleren en te bewaken.
Uitzicht over Managua.

Op een heuvel boven Managua.
Logies.
We logeren in het Elements Boutique hotel. Mooie kamers, maar wel een rare indeling van het gebouw.
Leon - Managua: 106 km
We nemen afscheid van onze uitstekende chauffeur en de uitstekende lokale gids Jorge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten